Design- och inredningsnyheter

Jag har fått gå på flera spännande invigningar och pressevent den senaste tiden, och här kommer två uppdateringar, en nyhet från designvärlden och en från inredningsvärlden.

Häromdagen var jag bjuden på en trevlig presslunch i Lammhult Design Groups nya, utökade showroom. Tidigare har man kunnat se Abstracta och Lammhults Möbel, men nu kan man också få ta del av koncernens fem andra designvarumärken Fora Form, Ire, Morgana, Ragnars och Voice. 

Lokalen ligger  på Adolf Fredriks kyrkogata 15 (granne med Stockholm Salsa Dance, så har ju varit i närheten x antal gånger ) och lokalen har en yta på 280 kvadratmeter. Själva lokalen är inredd av Spectrum Arkitekter och färgen går i svart och blått. Torsdagen den 31 Maj invigdes lokalen.

Sen, för ett par veckor sen var jag på Hemtex presentation för AW 2018. Pressvisningen hölls i Livrustkammaren på slottet, så det var lite extra spännande att komma på just den här visningen. Man tackar ju inte nej till ett besök på slottet precis 

Höstens tre olika kollektioner heter Wild Life, Green Life och Seductive Life.

Wild Life har inspiration från traditioner och rogivande natur. De dominerande materialen är ull, linne och bomull i toner av lugnande blåa nyanser. Textilierna i kollektionen ska gärna vara ostrukna. Skrynkliga linneservetter, dukar och påslakan sätter stilen tillsammans med accessoarer i läder, brunt glas och trä.

Green Life är en kollektion inspirerad av naturen vilket inte minst syns på de gröna tonerna och mönstren i produkterna. I green life har man jobbat med kontraster mellan stort och smått där gränserna mellan ute och inne suddas ut. För rätt känsla möbleras rummet med möbler i rotting och accessoarer i läder, bambu, glas och keramik som kompletteras med textilier i enfärgat eller abtrakta mönster. 

Seductive Life är en spännande kollektion där mörka färger och mönster skapar en spännande dynamik tillsammans med exotiska djur i mässing som detaljer. Matt möter glansigt, ton-i-ton och textilier i olika material skapar dramatiska kontraster. Färgerna är mustiga och mörka.